İSTANBUL ARNAVUTKÖY İLÇE MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı Ücretli Öğretmenlik Başvuruları Başladı

2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı Ücretli Öğretmenlik Başvuruları Başladı

İlgi: a) 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu,

        b) M.E.B.Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Karar,

        c) Talim ve Terbiye Kurulu'nun 9 sayılı Kararı.

İlgi (a) Kanunun 86. Ve 89. Maddesi, ilgi (b) Kararın 9.Maddesinin 2. Bendi, Talim ve Terbiye Kurulunun ilgi (c) Kararı doğrultusunda;

1-2021-2022 Eğitim-Öğretim yılında ek ders ücreti karşılığında yapılacak öğretmen görevlendirmeleri için başvurular e-Devlet başvuru ekranından elektronik olarak alınacaktır. Görev almanız durumunda istenilen belgeler aşağıda belirtilmiş olup göreve başlamadan önce görevlendirildiğiniz okul müdürlüğüne teslim edilmesi gerekmektedir.

2-Başvuru yapan öğretimenlerden kendisine ulaşılamayanların yerine sıradaki kişi görevlendirilecektir. Bu nedenle mağduriyet yaşanmaması için başvuru yapanların iletişim numaralarının aktif olması gerekmektedir.

3-Görevlendirmeler 2021-2022 eğitim öğretim yılı yıl sonuna kadar (öğretmen ihtiyacının orytadan kalkması hariç) yapılacak olup; geçerli bir mazereti olmadan öğretmenlerin görevlendirmeyi bırakmamaları gerekmektedir.

Sınıf Öğretmenliği İçin Öncelik Sırası;

-        Eğitim Fakültelerinin sınıf öğretmenliği bölümü mezunları

-        Eğitim Fakültesi mezunlarından sınıf öğretmenliği sertifikası olanlar

-        Fen Edebiyat Fakültesi mezunlarından sınıf öğretmenliği sertifikası olanlar

-        Eğitim Fakültelerinin diğer bölümlerinden mezun olanlar

Branş Öğretmenliği İçin öncelik sırası;

-        Eğitim fakültelerinin ilgili bölümlerinden mezun olanlar

-        Fen Edebiyat Fakültesinin ilgili bölüm mezunlarından tezsiz yüksek lisansı olanlar

-        Fen Edebiyat Fakültesinin ilgili bölüm mezunları

-        Fen Edebiyat Fakültesinin diğer alanlardan mezun olanlar

-        Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ile Meslek dersleri alanlarında lisans mezunu olmadığı /kalmadığı zaman ön lisans mezunu adaylara görev verilebilir.

Okul Öncesi öğretmenliği için öncelik sırası :

-        Talim ve Terbiye Kurulunun 07.07.2009 tarih ve 80 sayılı kararına göre , okul öncesi öğretmenliğine kaynak teşkil eden yükseköğretim programlarından lisans düzeyinde mezun olanlar,

-        Üniversitelerin Okul Öncesi Öğretmenliği , Anaokulu Öğretmenliği , Çocuk Gelişimi ve Okul Öncesi Eğitimi Öğretmenliği, Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Öğretmenliği veya Çocuk Gelişimive Eğitimi bölümü ön lisans mezunları ,

-        MEB Okul Öncesi Eğitimi Genel Müdürlüğü'nün 14.10.2009 tarih ve 2975 sayılı yazısı gereği düzenlenen seminer programını (60 saat ) başarı ile tamamlayanlar,

Özel Eğitim öğretmenliği için öncelik sırası:

-        Talim Terbiye Kurulunun 07/07/2009 tarih ve 80 Sayılı kararına göre; özel eğitim ve rehberlik öğretmenliğine kaynak teşkil eden Yükseköğretim programlarından lisans derecesinde mezun olanlar.

-        MEB Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğünün 13/09/2017 tarih ve 13665892 sayısı gereği; Halk Eğitim Merkezinde açılan Özel Eğitim Uygulamaları kurslarında 80 Saatlik Teorik eğitimi başarıyla tamamlayan Sertifika almaya hak kazanmış veya sertifika almış olanlar görevlendirilecektir.

 

Görev Almanız Durumunda Okul Müdürlüğüne Teslim Etmeniz Gereken Belgeler :

*Sistemden Alınacak Başvuru Formu Çıktısı

*Adli Sicil Durum Beyanı

*Askerlik Durum Beyanı

*Diploma Veya Mezuniyet Belgesinin Aslıyla Beraber Fotokopisi

*Varsa Formasyon Belgesinin Aslıyla Beraber Fotokopisi

*Nüfus Cüzdanının Aslıyla Beraber Fotokopisi

*Varsa Kurs Belgesi Aslıyla Beraber Fotokopisi (İngilizce , Bilgisayar ,Özel Eğitim Seminer Belgesi,Okul Öncesi Eğitim Seminer Belgesi Vs.

*Varsa KPSS Belgesi Fotokopisi

Not: Aynı alan/bölüm mezunlarının görevlendirilmesinde varsa geçerli KPSS puanı olan veya KPSS puanı yüksek olan tercih edilecektir. Başvuru ekranında beyan edilen tüm bilgilerin belgelendirilmesi gerekmektedir. Görev almanız durumunda istenilen belgelerin göreve başlamadan önce Okul Müdürlüğüne teslim edilmesi gerekmektedir.

Taşoluk Mah. , Akbaba Sokak , No 3 , K /3 , PK 34283 Arnavutköyİstanbul - (2126810620) (2126810607) (2126810608)

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.